ОДЗ „Яна Лъскова” – гр. Несебър

 

 

 

На 03.06.1975 г. официално е открито единственото по онова време за града обединено детско заведение „Яна Лъскова”. То започва да функционира с четири градински групи и две яслени групи. Ръководител на детското заведение е Гинка Попова.

 

          В периода 1977 г. - 1989 г. детското заведение е определено за базова градина, провеждаща редица методически школи и експерименти.

 

          От 20.12.2008 г. започва реконструкция, надстрояване и модернизация на сградата, породени от необходимостта за задоволяване нуждите на населението. На 06.05.2009 г. тържествено е прерязана лентата на обновената сграда на детското заведение. Материалната база придобива красив и модерен вид. Заведението разполага с физкултурен салон, музикален салон, два летни басейна за деца.

 

През май 2000 г. педагогическият съвет взема решение и приема 1 юни за рожден ден на градината. На 01.06.2015 г. детското заведение отбелязва 40-годишнината от своето основаване.

 

 

 

Днес капацитетът на ОДЗ “Яна Лъскова” е за 332 деца, обхванати в девет градински групи и две яслени групи. От 2016 г. е възстановен филиалът на ОДЗ „Яна Лъскова” в старата част на Несебър. За децата се грижат 17 педагогически специалисти, 6 медицински сестри и 21 човека непедагогически персонал.

 

Настоящ директор на ОДЗ „Яна Лъскова” е госпожа Мариана Минчева.

 

 

 

 

 

ОДЗ „Калина Малина” – гр. Несебър

 

 

 

Годината е 1983. На територията на к-с „Младост”, на 6-ти октомври, отваря врати за своите възпитаници обединено детско заведение „Калина Малина”. От началото на своята дейност, целият колектив, под ръководството на директора Мария Богданова, с голямо желание и ентусиазъм повежда децата в приказния свят на детството. От 1992 до 2006 г. директор е Радостина Илчева, която управлява детското заведение в продължение на 14 години. От 05.05.2006 г. директор е Людмила Василева, която успява да съхрани традициите и постиженията, наследени от предшествениците й.

 

Заведението разполага с физкултурен салон и музикален салон. През 2011 г. сградата на ОДЗ „Калина Малина” е санирана – по проект на община Несебър „Енергийна ефективност”. Капацитетът на детското заведение е 168 деца, обхванати в пет градински групи и една яслена група. За децата се грижат 14 педагогически специалисти, 3 медицински сестри и 13 човека непедагогически персонал.

 

 

 

 

 

„ОДЗ „Мечо Пух” – с. Равда

 

 

 

„ОДЗ „Мечо Пух” – с. Равда е общинско детско заведение с една яслена и четири възрастови групи. В детското заведение се обучават и възпитават 151 деца. За обучението и възпитанието на децата се грижат осем квалифицирани детски учителки и 12 души непедагогически персонал. Дългогодишен директор на детската градина е госпожа Мария Нанева.

 

Детското заведение се помещава в двуетажна сграда, със съвременно обзаведени и отговарящи на всички изисквания занимални, спални, физкултурен и музикален салон. ОДЗ „Мечо Пух” разполага с обширен и изключително добре поддържан двор. Сред зеленината на двора са разположени съоръжения за игра на открито.

 

Екипът на детското заведение повишава непрекъснато своите професионални умения чрез активна вътрешно-квалификационна дейност и участие в квалификационни форми на общинско, регионално и национално ниво. ОДЗ „Мечо Пух” е детско заведение, в което новаторството е традиция. Това е първата детска градина в община Несебър, която въвежда красиви униформи за своите възпитаници и единствената, в която има регистрирано родителско настоятелство.

 

 

 

 

 

ОДЗ „Делфинче” – гр. Свети Влас

 

 

 

Този детски свят води началото си от 22.12.1980 г.  Детската градина отваря врати, за да посрещне своите първи възпитаници, с капацитет 50 деца. Колективът е в състав от 8 човека. През 2009 г. детската градина е преобразувана в ОДЗ "Делфинче". Разширена и обновена, днес тя е с капацитет 130 места. Екипът на детското заведение – 10 педагогически специалисти и 11 души непедагогически персонал,  продължава да търси най-прекия, верен и истински път към душите и сърцата  на децата, за да израснат те уверени и творчески личности.

 

ОДЗ "Делфинче" се помещава в сграда на 2 етажа,  плюс сутеренен, с обща  застроена площ 1400 кв. м и разполага с модерно обзаведени:  административни кабинети, медицински кабинет, физкултурен салон, музикален салон, методичен кабинет, учителска стая. Детската градина има обширен двор, спортна площадка, както и собствена кухня и локално парно.

 

 

 

 

 

ОДЗ „Обзорче” – гр. Обзор

 

 

 

ОДЗ „Обзорче” е единствената детска градина в гр. Обзор. През 1969 г. са приети първите деца. От 1975 г. се помещава в специално построена двуетажна сграда. Тогава децата са били отглеждани в две сборни групи. Дворът и сградата са на площ от 6 дка. През годините допълнително са построени още три крила към основната част. Сега групите са 5 – 4 градински и 1 яслена. Обхванати са всички деца от града и всички, подлежащи на задължително предучилищно обучение от съседните села. През 2009 г. е открита най-новата част на детската градина и е извършено цялостно обзавеждане на всички помещения. През 2011 г. цялата сграда е санирана по проект на община Несебър „Енергийна ефективност”. Капацитетът на ОДЗ „Обзорче” е 120 места. В него работят 20 души квалифициран персонал – 9 педагогически и 11 непедагогически. В сградата са обособени физкултурен салон, театрална зала, зала по БДП, музикален кабинет и много други помещения, кабинети и кътове за децата и персонала. В ОДЗ „Обзорче” има отлични условия за възпитание, обучение и отглеждане на деца.

 

Към момента в детското заведение се обучават и възпитават 102 деца.

 

 

 

 

 

ЦДГ „Детски свят” – с. Кошарица

 

 

 

Целодневната детска градина в село Кошарица отваря врати през 1985 г. Първи директор на детското заведение е госпожа Цвета Белчинова. Тя ръководи детската градина от 1985 г. до пенсионирането си през 1998 г. От 1998 до 2003 г. директор е госпожа Димитринка Кръстева, а от 2003 до 2009 г. – госпожа Мариана Минчева. От 2009 г. длъжността директор се изпълнява от Екатерина Иванова. От 2011 г. до 2014 г. длъжността се изпълнява от госпожа Елена Маркова, от 2014 до 2015 г. – от Пепа Добрева, а от 2016 г. директор на детската градина е Мариета Герова.  

 

През 2011 г., с решение на ОбС – Несебър, ЦДГ в село Кошарица е именувана „Детски свят”. ЦДГ „Детски свят” е детско заведение с две смесени разновъзрастови групи, всяка от които с капацитет по 25 деца. В детското заведение работят пет педагози (вкл. и директорът) и четирима служители – непедагогически персонал.

 

Детската градина се помещава в двуетажна сграда и разполага с обширен двор, оборудван със съоръжения за игра. През 2011 г. сградата на ЦДГ „Детски свят” е санирана по проект на община Несебър „Енергийна ефективност”.

 

 

 

 

 

ЦДГ „Радост” – с. Оризаре

 

 

 

Целодневна детска градина „Радост” е сред утвърдените възпитателно-образователни заведения в община Несебър. Отворила врати през 1963 г., тя се превръща в привлекателен център за деца и родители. В момента се посещава от 75 деца, които са разпределени в три групи по възрастов признак. Екипът се състои от 7 педагогически специалисти и 5 души непедагогически персонал. Детското заведение се намира в центъра на село Оризаре. Сградата му е самостоятелна, просторна, с локално парно, разположена в голям озеленен с иглолистни и широколистни дървета двор. Това дава възможност ежедневно у децата да се изгражда връзка с природата.

 

Детската градина е основана през 1963 г., когато е била поместена в сградата на бивша болница и е работила със сезонни групи до 1967 г. През 1979 година е построена двуетажна сграда, архитектурно оформена много добре с тематично изрисувани прозорци - мотиви от приказки и годишни сезони. В нея и до днес се отглеждат, възпитават и обучават децата на село Оризаре. Детското заведение разполага със зали за занимания, игри и хранене, физкултурен салон и методически кабинет.

 

През 2011 г. сградата на ЦДГ „Радост” е санирана по проект на община Несебър „Енергийна ефективност”.

 

FaLang translation system by Faboba